גבעתיים // דירה זוג +ילדה //

Total Design

   

בית /תיבת נגינה?

כשהאתגר גדול והבית קצת פחות... צריך למצוא דרכים יצירתיות על מנת לספק את מספר החדרים הרצוי, הפונקציות הנדרשות, מקומות אחסון רבים, וכל זאת תוך שמירה על מרחב מחייה נעים, מעוצב, זורם ושאינו מרגיש צפוף. 

מהיום הראשון דמיינתי את הדירה כתיבת נגינה קטנה- מלאה בפרטים, שאחד נשען על השני וכל פרט ופרט חייב להימצא בול במקום על מנת לאפשר לתיבה לנגן. 

התכנון היה ברמת הסנטימטרים- כשכל פעם מישהו "נוגס" קצת בחלקו של השני, וכך במעין טנגו, הלוך וחזור, בין ארון הכביסה לאמבטיה, נישת ארון חדר העבודה והמקלחון בחדר הורים, גודל המטבח או גודל חדר השינה של הילדה ועוד...

חישובים חישובים של כל ס"מ עד שהגענו לתכנון האידאלי בו ניתן לנוע ולחיות בדירה בנוחות המקסימלית בעוד היא משרתת את כל הצרכים והפונקציות הנדרשים.

גם בעיצוב ותכנון הלבשת הדירה, הדימוי של קופסאת הנגינה הקטנה הלך איתי. מוטיבים של ידיות ארון בגדים המזכירות קלידים, ספרייה עם שיפועים עדינים המזכירים מעט שורות תווים, מזנון וספריה עם ידיות ברזל שקועות כמו תיבת תהודה ועוד תפסו את מקומם בבית. הצורות הגאומטריות שנוצרו בריהוט והחומרים השונים עלו גם לקירות בחיפויים בגב מיטת ההורים, באמבטיית הילדים, בקיר הבטון בפינת האוכל, בחדר העבודה ועוד. 

מה?

יצירת דירה חמה, מפנקת, מפוצצת באחסון, 5 חדרים: סלון, חדר עבודה, מאסטר, חדר משחקים, חדר לילדה. דירה שתתאים לצרכי הדיירים בראיה קדימה עם התרחבות משפחתית. והמון בגדים וציוד אישי.

 

מה נעשה? 

שיפוץ מלא, "טוטאל דיזיין". חלוקה מחודשת של הדירה על פי צרכי המשפחה, יצירת תשתיות ומערכות שיתאימו לאורח חייהם כיום ולהתרחבות המשפחה בעתיד. 

משך התהליך:

8 חודשים.

 

הנתונים:
+ דירה בת 8 שנים.
+ 93 מ"ר המחולקים ל-5 חדרים, שאינם עונים על צרכיי הלקוחות.

+ מטבח קטן ולא מנוצל.

+ מאסטר עם חדר רחצה קטנטן ללא מקום לארון בגדים.
+ 3 כיווני אויר, סלון פונה למזרח - בבוקר מאוד חם ומסנוור.
+ אלומיניום מאוד מכוער.
+
תשתיות חשמל ואינסטלציה חדשות, שאינן מספיקות.

+ שתי מקלחות עם שירותים ושרותי אורחים בנוסף.

המטרות: 
+ יצירת מקום לפינת אוכל מרווחת לאירוח, שלא תרגיש צפופה בדירה.
+ הגדלה משמעותית של שטח האחסון במטבח + תוספת ישיבה ללא הגדלת הגודל הפיזי שלו.
+ שיפור תשתיות החשמל, האודיו והאינסטלציה בדירה.

+ הגדלת חדר השינה של ההורים על מנת לאפשר הצבת ארון גדול.
+ שינוי תכנון מקלחת ההורים כך שיתאפשר לייצר מקלחון מפנק.
+ יצירת שטחי אחסון רבים מאוד כך שלכל דבר יהיה מקום ראוי.
הפיכת שרותי האורחים לארון לכל חומרי הניקוי, קרש גיהוץ, ועוד..

+ יצירת חדרי משחקים ועבודה, "שידעו" להפוך לחדרי ילדים בעתיד.

שלבי העבודה המרכזיים:

+ הכנת פרוגרמה עם הלקוחות לשגרת היום יום של המשפחה, אופיה וצרכיה מהבית ככלל ומכל חלל בפרט.

+ הכנת חלופות תכנוניות ועיצוביות לדירה.
+ הכרת הנכס על כל תשיותיו, יתרונותיו וחסרונותיו, והכנת מערך תוכניות מלא לשיפוץ בהתאם: הריסה, בנייה, אינסטלציה, תאורה וריצוף. תכנית חשובה מאוד לפרוייקט היתה תוכנית החשמל- חשיבה על מערכת חשמל שמגלמת בכל חדר אופציות לשימושים עתידיים.

ביצוע סקר מעמיק והצבת אופציות לחידוש המטבח/החלפתו, (המטבח בדירה היה חדש יחסית אך לא מתאים), יתרונות וחסרונות של כל אחד ושילוב כל זאת מבחינה כלכלית בתקציב הפרוייקט.
+ תכנון ועיצוב נגרויות בהתאמה אישית, שאינן סטנדרטיות ומתאימות לרוח הפרוייקט. 
+ בחירת חומרים, צבעים, גמרים, תאורה ודלתות לפרוייקט.
+ בחירת ספקים לביצוע העבודה.
+ תאום, סנכרון וליווי כל הגורמים בשטח להפקת העבודה.

חיפוש ורכישת כל האלמנטים הניידים- הריהוט, הטקסטיל, שטיחים ואקססוריז נוספים.

צילום: הילה עידו

עיצוב // תכנון // פנים // Lior Lessner - Interior Design Studio
lior.lessner@gmail.com //// 054-8136338 //// 074-7010901
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle