תל אביב // דירה לזוג + שתי בנות //

Total Design

שני קירות ותעתוע...
 

הבית במעוז אביב היה אחד האתגרים התכנוניים היותר גדולים וכיפיים שחוויתי.
על פניו דירה רגילה ונחמדה- בפועל מעטפת שנחצת לרוחבה בשני קירות תומכים שכמעט ולא ניתן לגעת בהם.
כשמוסיפים אליהם שני כיווני אוויר בפאות הקטנות של הבית המלבני.
ולקינוח מיקום 4 צול (צנרת לשירותים) באמת, הזויי ....

======

מקבלים חידה מתמטית לא פשוטה.

 

מה?

עיצוב ותכנון דירה לזוג עם 2 בנות, שאוהבים מאוד לארח, נהנים שהבית פעיל והומה, האחד סובל מקור והשניה מחום ובגדול רואים בית כמקום של FUN.

 

מה נעשה? 
שיפוץ מלא, "טוטאל דיזיין". החל מחלוקה מחודשת של הדירה, אישורים ותאומים מול מהנדס, דרך יצירת תשתיות חדשות- חימום תת רצפתי, חשמל, אינסטלציה, מיזוג, תאורה, גמרים - חיפויים וריצוף, שפכטל והחלקת הקירות (שהיו מאוד עקומים), תכנון נגרויות בהתאמה אישית, הלבשה בריהוט חדש וסיום בסטיילינג.


תהליך התכנון היה ארוך ומאתגר כשבסופו הוחלט שמעבירים את המטבח במקום שני חדרי ילדים שהיו מחוברים.

בכך פותחים שטח ציבורי מקצה לקצה- מכיוון אויר אחד לשני. ובהתאם מחברים את החלונות הקיימים במיקום החדש של המטבח לקבלת חלון גדול שמכניס את החוץ הירוק פנימה.
המטבח הישן נסגר לכיוון הסלון ונפתחה בו דלת להרחבה, שבעבר שימשה כפינת אוכל והיום הפכה להיות פינת סתלבט שבמרכזה ״ לאב סיט״ .

ההרחבה/ המרפסת הסגורה משמשת את יחידת ההורים ובמקביל את הסלון.
הלאב סיט פונה לסלון ובכך משלים את פינת הישיבה של הסלון.

הריצוף של ההרחבה ממשיך מחדר השינה ותוחם אותה כחלק מיחידת ההורים, את הגבול שבין הריצופים בחרתי להדגיש עם "רינג" שמטפס על הקירות והתקרה ויוצר חייץ מדומה של חללים שמתחברים יחד אך מתקיימים גם כל אחד בפניי עצמו.
בכדי לסדר את הפתחים של החדרים החדשים וחדרי הרחצה נדרשו אישורי קונסטרוקטור, בנייה של חיזוקי פלדה ואישורים והתאמות רבות. שני חדרי הרחצה נכלאו בין חדר השינה של הבנות לחדר השינה של ההורים, לאלו נמצאו פתרונות איוורור על ידי מפוחים.
כך, למרות כיווני האוויר המעטים כל חדרי השינה ״זכו״ לחלונות.
המסדרון המונמך שהיה בדירה קוצר וכמעט בוטל לחלוטין, ההנמכות לטובת המיזוג פורקו ואיתם גם המיזוג המרכזי.
בפתח בקצה המסדרון, שהורחב (שימש בעבר לדלת בחדר הילדים), נבנה רהיט דו כיווני בין שני עמודים ומתחת לקורה - מטרתו לנצל שטח חפיפה בין חללים וליצור קישור ופתיחות במקום מסדרון סגור.
העמודים חופו טפט רומנטי בעוד הרהיט נבנה מצינורות ברזל גסים שמעוגנים לרצפה ולקורה וחובקים מדפי mdf מרחפים, צבועים ומדוקקים. 

משך התהליך : 9 חודשים

גודל הדירה : 110 מ"ר


צילום: הילה עידו

תהליך חיזוק הפתחים, הנחת החימום התת רצפתי ותמונות של הדירה לפני השיפוץ

עיצוב // תכנון // פנים // Lior Lessner - Interior Design Studio
lior.lessner@gmail.com //// 054-8136338 //// 074-7010901
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle