גבעת שמואל // דירה לזוג + שני בנים //
Total Design

DSC_5107-Edit
DSC_5092-Edit
DSC_5037-Edit
DSC_5047-Edit-Edit
DSC_5181-Edit
DSC_5051-Edit-Edit
DSC_5113-Edit
DSC_5132-Edit
DSC_5150-Edit
DSC_5163-Edit
DSC_5180-Edit
DSC_5174-Edit
DSC_5153-Edit
DSC_5162-Edit
DSC_5078-Edit
DSC_5234-Edit
DSC_5141-Edit
DSC_5089-Edit
DSC_5086-Edit
DSC_5222-Edit
DSC_5237-Edit
DSC_5243-Edit
DSC_5246-Edit
DSC_5249-Edit
DSC_5219-Edit
DSC_5204-Edit
DSC_5210-Edit
DSC_5125-Edit-Edit
DSC_5147-Edit

דירת קבלן - ממש לא רגילה...

 

 

מדירת קבלן, סטנדרטית ביותר לבית תפונקציונאלי, מזמין ומפנק. 

 

מה?  בקצרה !

עיצוב ותכנון דירה לזוג עם 2 בנים. הדרישה היתה להתאים דירה סטנדרטית לצרכים המדוייקים של הלקוחות. יצירת חלל בישול מפנק. שנמצא בקשר ישיר עם הסלון והמרפסת, יצירת מקומות אחסון רבים, הקפדה על שטח אירוח פתוח ורחב מהפינת אוכל ועד למרפסת, חדר שינה מפנק ועוד.

תכנון מדוייק שכלל שבירות לשינוי מבני (הכי מינימלי שניתן -בכל זאת הכל חדש) שיעזור בהשגת המטרות של הבית, התאמת תשתיות- חשמל, אינסטלציה ותאורה, החלפת חיפויים וריצופים, תכנון מעמיק של נגרויות בהזמנה אישית, ולבסוף הלבשה של הדירה.

משך התהליך : 5 חודשים

גודל הדירה : 131 מ"ר


צילום: תמיר רוגובסקי

סרטונים של הדירה טרום התהליך

מה?  באריכות ....
.הדירה שממוקמת בבניין בן 18 קומות, הייתה מוכנה למגורים כולל מטבח וחדרי רחצה אך לא התאימה בדיוק לצרכי הלקוחות
. דירת 6 חדרים בגודל 131 מ"ר + 28 מ"ר מרפסת
בכניסה לדירה היה ממוקם חדר רחצה קטן ששימש גם כשרותי אורחים ואליו חדר צמוד. משם עוברים לחלל המרכזי שכלל מטבח פינת אוכל, סלון ויציאה למרפסת מפנקת
.בחלקה "האחורי" של הדירה ממוקם חדר רחצה ילדים + 3 חדרי ילדים ויחידת הורים
. הדיירים הגיעו אליי עם קבלת מפתח ולכן על התהליך היה להיות מהיר ומדויק. הם ידעו כבר בשלב הקניה כי הדירה אינה מתאימה בול לצרכיהם ושהם מעוניינים לשנות אותה
 
מטרת העל של השיפוץ הייתה יצירת מרחב ציבורי ש"עומד" בקשר בין חלליו. כלומר יצירת נקודות מבט ותקשורת בין פינת האוכל, למטבח , בין הסלון למרפסת, ובין המטבח לסלון
.ליצור חלל אחד עם הרמוניה כאשר לכל פונקציה אזור מוגדר אך מיקומה וצורת הנחתה בחלל מאפשרת קיום סיטואציות ותקשורת בין הפונקציות השונות- תחושת ביחד
.כמו כן הייתה שימת דגש על השארת דיי מקום למשחק וריצות בבית
.על הבית להתאים לאירוח
.נקודה לא פחות חשובה (אם לא יותר) הייתה תכנון כך שיהיה מטבח רחב, מפנק ונוח לבישול
.לצד אלו (כמעט כל משפחה בימנו) הייתה דרישה לאחסון רב
.על המראה להיות מודרני ונקי ובאותה נשימה חם ובייתי. הייתה חשיבות עליונה בשילוב צבעים וחומרים בחללים השונים, יצירת בית חם ונעים 
.היה חשוב לנו לשבור כמה שפחות, שכן הבית חדש ועם זאת להרוויח כמה שיותר
אז מה נעשה ? סיור בבית
.הכניסה הייתה סוג של מסדרון כשקיר אחד גובל בשכנים והשני במקלחת קטנה שמשמשת גם כשרותי אורחים
הוחלט שחדר זה ישתנה, תוך שמירה על מיקום האסלה, הקטנתי את חדר הרחצה שהפך לשרותי אורחים בלבד. הריצוף והחיפוי הוחלפו, ועוצב מידוף מעץ אלון לכיור מונח ואחסון פריטים כגון מגבות, סבונים מראות וכו
את השטח שהרווחתי מחדר הרחצה "תרמתי" לחלל הכניסה כך שאוכל לייצר בו ארון כניסה מפנק לכל דבריי היום יום, תיקי הילדים, מעילים, דואר מפתחות וכו
ארון זה שתוכנן ועוצב על ידי, נצבע בכחול. את הארון לא רואים מכל חלל וכשהוא נגלה הוא בהחלט תורם לחלל ולכן בחרתי להדגישו בצבע
.כשעוברים את ארון הכניסה מגיעים לחלל המרכזי , ראשונה ניצבת פינת האוכל שנושקת לחלל הסלון
.זאת שמרה על מיקומה המקורי
הדירה כולה רוצפה בפרקט למינציה בגוון אלון טבעי, לכן את פינת האוכל בחרנו בעץ בגיוון שחור כך היא בולטת ומבודלת מהרצפה. את הקיר שמאחוריה חיפיתי בטפט עם דוגמא גאומטרית ומרקם של בד
את הסלון סובבתי ב180 מעלות במטרה שיפנה אל המטבח ובכך אלו הנמצאים במטבח נמצאים בקשר ישיר עם אלו שבסלון. כמו כן העמדת המרפסת ממשיכה את הסלון באופן ישיר ומרחיבה את שטח המחייה והאירוח. ספת הסלון עשויה עור (חומר שקל לניקוי ותפעול עם ילדים קטנים), הכורסא בטקסטיל כחלחל ואפור שמתקשרים לארון הכניסה. המרפסת רוצפה באריחי דק -טיק והוקפה בירוק שחודר פנימה ומכניס צבע לבית. סלון גדול הוצב בהמשך לסלון הפנימי, ומרבץ ומנגל נמצאים בצידה השני ובמקביל למטבח הבית. במרפסת שמרנו על ריהוט בגוונים בהירים ונעימים על מנת שתהיה מאורת ותשמש רקע למתרחש בפנים הבית
המטבח שהיה קיים בדירה בצורת ר' עם אי קטן שונה לחלוטין.
."צורת המטבח שונתה לשני קוים מקבילים, צורת מטבח פונקציונאלית ביותר שכן אינה משאירה פינות "מתות
על הקיר האחורי הוצבו הארונות הגבוהים, מזווה , מקרר יחידת "בילט אין" , ביניהם השארתי "חור" של שיש שמשמש בעיקר לכל מוצרי החשמל שתמיד  "נתקעים" על השיש באזור העבודה, משטח זה מספיק גדול גם לעבודה, מעליו ישנה קלאפה ומסביב לכל אלו ארונות גבוהים עד התקרה שמשמשים כסוג של בוידעם
האי, שנמצא במקביל, בגודל זהה לקיר האחורי ומכיל את הכיור, המדיח, והכיריים. האי רחב ומאפשר עבודה אל מול היושבים בסלון. מאחורי הכיור ואזור המדיח יצרתי מעין מחיצה בגובה חלקי שמשמשת גם להסתרת ה"בלאגן" של המטבח באזור הכיור וכמו כן לטלוויזיה ומערכת רמקולים שניצבים עליה לכיוון הספה. בהמשך יצרתי דלפק ישיבה גם הוא מוגבה מהאי כך שלא רואים את הנעשה על האי וכך נוצר חיץ בין המטבח לסלון מבלי להפריד את הנוכחים בחללים אלו. הדלפק מאפשר לדיירים להיות נוכחים עם היושבים בסלון והעובדים במטבח בו זמנית
בניצב למטבח היה מסדרון ודלת כניסה למקלחת כללית, הפריע לי מאוד שהכניסה לחדר הרחצה והשירותים ניצבת מול אזור המטבח וכמו כן היה לי חוסר בארון לחומרי ניקוי, דייסון ופריטים נוספים. לכן החלטתי לשנות את מבנה המקלחת – "שוב נגנב" חלק מהחלל רחצה לטובת החלל המרכזי – בחלק זה הצבתי ארון, ואת הדלת של חלל המקלחת נידיתי לקיר שפונה למסדרון החדרים האחורי
את ארון זה בחרתי להעלים ולצבוע בגוון הקיר, פרט לנישת בקבוקי יין בעץ שמלווה את המטבח.
בעקבות שינוי זה המקלחת עברה שינוי מבני, שיפוץ והלבשה מחדש. בחרנו ריצוף בגוון מנטה עדין ושמח, ובצורות גאומטריות, כמו גם בטפט שבפינת האוכל, את הקירות חיפינו בגוון אבן טבעית על מנת לתת תחושת אור וניקיון. ארון לבן ופונקציונלי תוכנן והוצב בחלל זה. האמבטיה והאסלה נשארו במקומם ללא שינוי .
אל מול חדר הרחצה  ישנם 3 חדרים לאורך המסדרון ובסופו נמצאת יחידת ההורים.
בחדר השינה של הילדים הוחלט שלא להשקיע משאבים רבים בריהוט שכן הילדים גדלים ואלו חדרים דינמיים . היום שני הבנים ישנים ביחד אך סביר שבשנים הקרובות מאוד יתפצלו, הצורך במשחקים ירד, הצורך בפינות עבודה יעלה. ולכן הלבשתי את החדרים הללו בריהוט מאיקאה. עם זאת היה חשוב לתת טאצ' והרגשה שהחדרים מהודקים ולכן נבחרו בקפידה גוונים שונים לקירות, תמונות וטקסטיל. אלו מהווים סגירה וחום לחדרים. לכל חדר יצרתי תכנית עתידית המדמה מצב של מתבגר ובצענו תוספות חשמל בהתאם על מנת שבעתיד לא יהיה צורך בחציבות או כבלים מאריכים.
התאורה בכל הבית שודרגה מאוד, בחרתי להוסיף המון מעגלי תאורה ולייצר סיטואציות שונות של אור, אור מרכזי חזק, אורות ממוקדים, תאורות אוירה, ועוד. בכל חלל ניתן דגש והותאמו גופי תאורה. בכניסה ובחלק שממול לפינת האוכל לדוגמא הותקנה תאורה טכנית בעוד שמעל לפינת האוכל הותקן גוף דקורטיבי גדול. במטבח הותקנו שני פסי תאורה ששוטפים ומציפים את החלל בתאורת עבודה ומעל האי נתלו שתי מנורות אוירה דקורטיביות וציבעוניות.
יחידת ההורים, בכל בית, ובעיקר בכאלו עם ילדים חשוב לי מאוד מאוד לייצר חדר שינה מפנק להורים, פינת קטנה ופרטית להטען בה...
חדר השינה בדירה זאת לא רחב ולא השאיר אופציות רבות לתכנונו, עם זאת הוחלט לעשות את המקסימום.
ולשמחתי החדר בזכות זרימה ותעוזה של הלקוחות יצא מעל ומעבר לכל מה שחשבתי.
בתכנון יצרתי ארון ארוך לאורך כל הקיר הניצב לקיר החלון, לארון זה עיצבתי ידיות עץ מלא בחריטה וליצו הצבתי פס צבירה ארוך עם ספוטים. בעוד שאני חושבת על גוון לבן הלקוחה ביקשה לעשות ארון זה בירוק. בחנו גוונים ,הזמנו דוגמאות ואכן הארון הפך ירוק מיוחד ומרגיע. לאחר שעברו והותרן מאוורר תקרה מעץ, גופי תאורה והארון הרגשתי שחסר עדין טיפול בגב המיטה והחלטנו לשלב טפט על קיר זה. לשמחתי הטפט שאינו שגרתי הפך את החדר ליחיד ומיוחד.
את אמבטיית ההורים לא שינינו שכן המבנה שלה טוב ומשקולי תקציב החלטנו להשאיר את החיפויים הקיימים,עצבתי ארון גדול ומפנק מעץ שמכניס אופי לחלל וכמובן מתוכנן בהתאמה אישית לזוג.