תל אביב // דירה זוג + שתי בנות //

Total Design

f4d26638-5f44-4a88-a034-ab4235b9084b
94227eb3-2f42-4df4-bf4e-af517ddd7f2e
3abcd89f-e037-41da-8631-8ff4f4cf0834
b1ab5a19-5b3d-49c4-9cc0-3a787c05cdad
4af89ee3-3f26-4d57-b306-a0fc3d817f74
91786e33-a417-4cfc-95b3-59eb7b221483
2a78d4c1-28e4-4854-b5b5-8fe600ee9a6e
a14dbac4-e246-4c2c-ae61-1f57fa873224
459c8bdc-1c80-496b-aa6e-3850db7b4e23
25a86db2-00a2-49ca-b612-b475cf6a272e
8d3641a6-25bc-4609-92c2-6d2b3b866af1
6677a558-4aae-4cb5-83cd-df4bede51abe
0ef9b570-3e0e-466d-aa82-752337b72534
eebb0a68-89e1-4658-81cf-4ad5d76d2945
0c5e10fb-b709-4b49-a546-ebc8535a9db2
c9b563c2-47f0-402f-aefc-e902aa3509ca
fdbde3d9-f899-41f2-8872-a6c6aadbd333
6184718c-f27e-46b7-8c1e-8c6c68fbc8bb
4e0f4c5c-8bca-4b0d-b5d6-7556f282f191
76fb979c-b181-4164-9d28-ef6389d43d24
0570752a-81de-437d-9202-7d40b6909a33
c997c824-9e42-430f-aef4-e9f3ebeaf915
2d6e69ce-f447-4385-9653-82c369c3229c
77d935d6-baaf-41cc-a9ec-4308e555e75b
88ab2d9b-b67d-437a-9af2-ba260b676590
e6d4a5a8-a26b-489b-8e8c-2c33e4b1b507
5b0b1b72-f6d2-4181-a91b-ca07164809b9
9b68e696-1da8-4082-9567-83d3485b10c3
a9407bc9-0961-48fe-acca-eec0944c05a6
b294fb6e-2d5a-49a8-98d1-2268c17011aa
5b7e9ef1-e550-40f9-8498-bb36f351f419
0350e2d2-8fae-439d-a97c-19d3a89db1c4
cb734106-ffde-4064-be28-ef5188fc61d1
5f627eb5-b9a5-43cc-99fe-523ac4f5db64
5ff04021-6979-49d4-9c33-9f3dc68dadb0

   

הדירה בצבע

דירה ישנה לזוג עם שתי בנות שעברה שיפוץ מהיסוד, והותאמה בדיוק לצרכי הלקוחות.

מה?

שיפוץ קומפלט וניהול הפרוייקט. החל משלב התכנון, דרך בחירת גמרים, תכנון תשתיות, ניהול הביצוע, תכנון ועיצוב פרטי נגרות מיוחדים והלבשה סופית. 

מה נעשה? 

שבירת כל הקירות בבית- פרט לעמודים, פירוק קומפלט של חדר הרחצה והמטבח. בניית הדירה על פי חלוקה חדשה והלבשתה בהתאם לתכנון החדש.

משך התהליך:

7 חודשים- 3חודשי תכנון ורכישות ו4 חודשי ביצוע.

מטרת העל שהוגדרה: 

הדיירים חלמו על דירה שמכילה חלל מרכזי בו המטבח פינת האוכל והסלון נמצאים בקשר ישיר זה עם זה, כך במצב של אירוח או שהות של אחד מבני הבית במטבח (לדוגמא) יכול לתקשר עם הנמצאים בסלון או בפינת האוכל

.לדיירים ציוד רב מאוד והיה להם חשוב לייצר חלל כניסה פרקטי, ארונות מסדרון ואחסון רב בחדרים

 . בנוסף ביקשו הדיירים לייצר אמבטיה גדולה שניתן למלא בה אמבטיות ולשהות בהנאה. בנוסף תכנון חדר רחצה צמוד ליחידת ההורים

.מכיוון שהזוג עובד הרבה מהבית היה חשוב שיהיה חדר עבודה מבודד יחסית ושקט לעבודה נוחה ושקטה

.המטבח חייב להיות מטבח שנוח לעבוד בו

.תחביב גדול של בעל הדירה הוא קומיקס והוא מחזיק אוסף קומיקסים רחב שרצו לייצר לו מקום של כבוד

.הדירה אינה ענקית, כך שהיה צורך בתכנון חכם, ממש כמו טטריס שכולל נגרויות דו כיווניות ואפס בזבוז של שטחים מתים

 

הנתונים:

+ דירה בגול 114 מ"ר.

+ 4.5 חדרים.
+
דירה ישנה מאוד.
+ מטבח סגור וארוך ולצידו מרפסת שירות.

+ חלל כניסה צר ללא אחסון.

+ חדר רחצה אחד.

סלון עם קטן עם מרפסת סגורה.

מה עשיתי:

+ המטבח הקיים פורק לחלוטין כולל קירות המעטפת שלו.

+ חלון הוויטרינה הפנימית בסלון גם הוא פורק.

בעקבות שני אלו נוצר חלל מלבני מרכזי, בו תכננתי את אזור הכניסה וההתארגנות, המטבח, פינת האוכל והסלון.

+ הפתח בין הסלון לחדר שחופף לו נסגר.

הקיר הניצב של אותו חדר שחופף במסדרון פורק במלואו, ונבנה מחדש בצורת ל' של תתריס המכילה מכיוון המסדרון ארון- על כך אפרט בהמשך.

חדר זה הינו החדר של הבת הקטנה.

+ החדרון הקטן שכלוא בין שני חדרי השינה האחוריים של הבית, פורק לחלוטין.

+ חדר השינה של ההורים המקורי הפך לחדר של הבת הגדולה וזה גדל מעט על חשבון החדרון שפרקתי.

+ חדר השינה שנמצא בצד השני של המסדרון הוסב למאסטר הורים, וגדל מעט על חשבון החדרון שהפך למקלחת הורים.

+ שרותי האורחים והמקלחת פורקו לחלוטין ואוחדו למקלחת גודלה ומפנקת.

+ את המעבר מהמקלחת למרפסת שירות סגרתי.

וכך את מרפסת השירות, לשעבר, הגדלתי לכיוון המטבח והפכתי אותה לחדר עבודה. הכניסה אליו היא מדלת "סתרים" במטבח.

+ כל החלונות בבית הוחלפו.

+ הרצפה פורקה ואיתה מערכות חימום תת רצפתיות ישנות.

+ כל התשתיות נבנו מחדש, אינסטלציה, חשמל, תקשורת, מיזוג ועוד.

+ האובייקט היחיד שנשמר מהדירה המקורית הוא שולחן פינת האוכל והכיסאות שניצבים גם היום בדירה.

+ בדירה פרטי נגרות רבים ומתוחכמים (אפרט עליהן בסעיף הבא) שהיוו חלק מרכזי בתכנון הבית ובמתן פתרונות לחלוקה, לעיצוב ולאחסון.

נקודה מועדפת:

הפריט האהוב עליי בבית הוא בהחלט האי במטבח.

אני מאוד אוהבת שאוספים/ תחביבים של בעליי הדירה, כאלו שמשמחים אותם, באים ליידי ביטוי בעיצוב הדירה.

הלקוחות מראש ביקשו לתת מקום לאיזו גרפיקה של קומיקס. כמובן שהמחשבה הראשונה והאינטואיטיבית היא לאומנות מעל ספה או לצד פינת אוכל.

אבל! רצינו שזה יהיה יותר מיוחד ומשמעותי וכך הוחלט למקם אותה על האי שהוא הכוכב של המטבח, ורואים אותו גם מפינת האוכל והסלון.

את הסצינה של הקומיקס בחר בעל הדירה ואת העיבוד הגרפי עשתה בעלת הדירה שהינה גרפיקאית.

כך נוצר מקום מרכזי בבית שהוא פרי היצירה של בני הזוג.  אין מקסים מזה!

צילום: שי אפשטיין