
עיצוב פנים - מי ? מה ? איך?
תחום העיצוב ככלל ועיצוב הפנים בפרט תופסים תאוצה בשנים האחרונות. רבים הם האנשים, המעוניינים בשינוי בביתם אך דוחים זאת באומרם: "אנחנו לא יודעים מאיפה מתחילים?” או “איך היינו רוצים בית כזה, אבל אין לנו מושג למי עלינו לפנות”. ובכן, לכל המתלבטים, הרוצים ולא יודעים איך, החולמים על בית "מדהים" ,יפה, נוח, פרקטי ומפנק אבל פוחדים לקפוץ למים, המעוניינים לדעת "איך זה עובד?", החלטתי לפרסם את הניוז הנוכחי בתקווה שאצליח לעשות קצת סדר בבלאגן.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


אז מאיפה מתחילים?
שלב ראשון: הגדירו לעצמכם מה אתם צריכים: הום סטיילינג או עיצוב פנים? הקו בין השניים הוא די מטושטש ולכן בואו ואעזור לכם להבין מהו ההבדל ביניהם:
+ עיצוב פנים
עוסק בתכנון ובשינוי פנים המבנה, כלומר: מעצב הפנים עובד בתוך ארבעת הקירות החיצוניים ובמסגרת זו הוא יכול לשנות את התשתיות, את המבנה הפנימי, את החלוקה וכד'. הוא עוסק במרחב ובחלל הפנים בהתייחסות לרצונותיו וצרכיו של האדם. לכן תכנונו יתייחס לאדם בגודל מלא, לפעולותיו, לסדר יומו, לנוחותו ועוד. תכנון החלל יעשה בהתחשבות מלאה בכל המרכיבים הללו.


עיצוב פנים- בחירת חומרי גמר, הכנת תשתיות וישום בשטח
+ הום סטיילינג
הוא תפירת קונספט להלבשת החלל והוא פועל במתווה חלוקה ומערכות קיימים.
לרוב מעצב הפנים יודע לעשות הום סטיילינג וגם יעשה זאת בפרוייקטים שלו, שכן ההום סטיילינג הוא בגדר הדובדבן שבקצפת: הוא סוגר ומשלים את עיצוב הפנים של החלל.




הום סטיילינג- בחירת טפטים וטקסטיל
לכן במידה והמטרה שלכם היא לתת משב רוח רענן לבית על ידי החלפת הריהוט, צבע לקיר, אקססוריז וכדומה מספיק לפנות לבעל מקצוע העוסק בהום סטיילינג. אולם אם החלל אינו מתאים לכם מבחינה פונקציונלית, אינו משרת אתכם כראוי, אתם זקוקים לא רק לרענון אלא גם לחלוקה מחדש, שינוי תשתיות של חשמל או אינסטלציה, מחשבה מחדש על נוחות ופונקציונאליות בשילוב אסטטיקה, עליכם לפנות למעצב פנים.


עיצוב פנים מלא
הום סטיילינג לדירה שכורה
אם כך אתם יודעים מה עושה כל איש מקצוע, לכן נעבור לשלב השני: ובו אנסה להסביר מה כולל בתוכו עיצוב פנים טוב?
עיצוב פנים טוב אינו רק אסתטיקה או רק נוחות ואף לא רק קונספט מעניין, אלא הוא שילוב מוקפד ומדוקדק של כל המרכיבים האלו ושל רבים נוספים. עליכם, בעזרת המעצב לתת את הדעת לכל מרכיבי העיצוב:
תכנון: המורכב ממספר פרמטרים:
+ פרוגרמה -
מהם הצרכים היבשים שלכם: כמות חדרי השינה, מספר חדרי הרחצה, גודל הסלון, גודל המטבח, כמה שטח יש להקצות לאחסון וכו.
+ תנועה -
מהם הצרכים שלכם מהחלל: מה צריך להיות קרוב למה, מאיזה חלל צריך לראות חלל אחר ומהו סדר היום שלכם בבית. כמו כן מבחינה ארגונומית מה הצרכים יוצאי הדופן שלכם בבית, כמו גובה לא שגרתי, משקל לא שגרתי, בטיחות לילדים קטנים וכמובן מוגבלויות פזיות.
+ הפונקצינליות האישית שלכם -
השימושים שלכם בחללים ה”ברורים” של הבית לדוגמא: לכולנו יש מטבח אבל האם אתם נוהגים לארח חברים במטבח? האם אתם רוצים לצפות בטלוויזיה מהמטבח או לראות את הילדים בעת שהותכם במטבח? שכן מטבח של אדם שאוהב לארח בתוכו יראה אחרת ממטבח של אדם השומר על פרטיותו והוא יכיל פונקציות ישיבה ומרחב שונות.

דירה בה המטבח היה פתוח לגמרי לסלון: על מנת לשמור על קשר עין ועם זאת לטשטש את הבלאגן של המטבח נבנתה כוורת בחלקה פתוחה בחלקה סגורה ובחלקה עם מראה.

חדר עבודה הצריך לשמש גם כחדר אירוח שכן לדיירים אורחים בים מחו"ל, בתכנון ניתן דגש לאחסון רב ונסתר ושטח עבודה נוח.

שידת תכשיטים לבחורה עם תכשיטים רבים,שרצתה לראות את כולם במקביל ולהמנע מהמצב "שיהיו זרוקים" בקופסא סגורה.
השראה אוירה וחומריות:
יש להתייחס ברצינות רבה לאווירה אליה אתם חותרים, ניתן כמובן באותו תכנון לייצר אווירות שונות באזורים שונים- נקייה ושלווה, חמימה ומפנקת, אוירה של “מוזיאון” ועוד. כמו כן עליכם לבדוק ולבחון אילו חומרים יהיו נעימים לכם לטווח הקצר והרחוק: האם אתם אוהבים להיות מוקפים בבטון, ברזל, עץ, לבנים ועוד.


סגנון:
רוב האנשים מגדירים את עיצובי הפנים בשתיים שלוש הגדרות :מודרני, כפרי או קלאסי- חשוב לברר מה אומר כל סגנון, להכיר סגנונות רבים ויפים אחרים ולשם לשאוף. שימו לב: באותו חומר ועם אותה אוירה ניתן לצור סגנונות שונים.


+ שלושת הסעיפים יחדיו הם המשמעות למילה קונספט לעיצוב פנים טוב.
כמעצבת פנים, אין לי ספק, שאם תקפידו על כל המרכיבים, תקבלו בסופו של התהליך בית שיענה על כל חלומותיכם.
בהצלחה!!!